Accessibility Tools

Image
Image

Η ελιά του σήμερα, από το 1965

Γιατί Αμάλθεια;

Επειδή Αμάλθεια σημαίνει ευρωστία, αφθονία και ευημερία.

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία η Αμάλθεια ήταν η κατσίκα που θήλασε τον Δία, τον πατέρα των θεών του Ολύμπου, όταν η μητέρα του Ρέα τον βοήθησε να βρει καταφύγιο στο νησί της Κρήτης για να τον σώσει από τον πατέρα του Κρόνο, ο οποίος κατασπάραξε τα ίδια του τα παιδιά για να μην του πάρουν το θρόνο.

Μια μέρα, ενώ ο μικρός Δίας έπαιζε με την Αμάλθεια, έσπασε κατά λάθος το κέρας της. Χρησιμοποίησε τις θεϊκές του δυνάμεις για να μην στεναχωρήσει την κατσίκα και έκανε το κέρας της να ξεχειλίζει πάντα από αγαθά σε αφθονία.

Image
Image

Για Τα Ελαιόδεντρα

Σύμβολο της γνώσης, της σοφίας, της αφθονίας, της υγείας, της δύναμης και της ομορφιάς, η ελιά αποτελεί μέρος μιας βαριάς πολιτιστικής κληρονομιάς, γεμάτης θρύλους και παραδόσεις που συνδέονται άρρηκτα με την ανθοφορία, τη συγκομιδή και την παραγωγή ελαιολάδου. Ευδοκιμεί στα βραχώδη και άγονα εδάφη της Μεσογείου, από τα βάθη των αιώνων, και οι καρποί του παράγουν εξαιρετικό ελαιόλαδο, το θεμέλιο της μεσογειακής διατροφής.

Η ελιά λατρεύτηκε από τους προγόνους μας και βοήθησε στην επιβίωσή μας και στην ανάπτυξη του πολιτισμού μας. Από τα φύλλα και τα κλαδιά της μέχρι τους καρπούς της, το δέντρο αυτό είναι αναμφίβολα το δώρο της Φύσης στην ανθρωπότητα.

Image

Στο κέντρο μιας από τις σημαντικότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, η Αμάλθεια ΑΕ έκανε τα πρώτα της βήματα χρησιμοποιώντας τις ελιές, ένα από τα αρχαιότερα και πιο χρήσιμα προϊόντα της ελληνικής γης.

Image
Image

Η ιστορία της επιτυχίας μας

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 1965 από τον Αθανάσιο Ζούκα, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία και έκανε τα πρώτα βήματα στην επεξεργασία, μεταποίηση και εμπορία της ελιάς.

Σήμερα, υπηρετώντας την κληρονομιά των κόπων και των αξιών δύο γενεών και με όραμα να τις αφήσουμε, με τη σειρά μας, ως εφόδια για τις επόμενες γενιές, φροντίζουμε ένα προς ένα και σε καθημερινή βάση τα προϊόντα μας, γιατί θέλουμε να είμαστε υπερήφανοι για την άριστη ποιότητά τους.

Αυτό το πολύτιμο αγαθό, την ελιά, το φροντίζουμε με τρόπο που κάθε βήμα να βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία και να γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους παραγωγούς μας. Εξάλλου, η ευλογημένη ελιά μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με αγάπη και σεβασμό!

Η δεύτερη γενιά στο τιμόνι της εταιρίας σήμερα

Image

Σήμερα οι κύριοι μέτοχοι είναι τα παιδιά του ιδρυτή, o Κώστας και η Βάνα, που συνεχίζουν την οικογενειακή επιτυχία με τον ίδιο ενθουσιασμό και αγάπη για τη δουλειά τους. Συμμετέχουν και οι δύο στη διοίκηση της εταιρείας. Κοινή τους επιθυμία είναι το όνειρο της Αμάλθειας να συνεχιστεί και με την 3η γενιά της οικογένειας, δεδομένου:

Του σεβασμού προς τους παραγωγούς, το προϊόν και τους καταναλωτές της ελιάς.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΚΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΚΑΣΓενικός Διευθυντής
Ο Κωνσταντίνος Ζούκας γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού το 1966 όπου και ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου του απονεμήθηκε ο τίτλος Master στα Χρηματοοικονομικά και τις Επενδύσεις από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ. Το 1993 άρχισε να παρέχει τις υπηρεσίες του στην εταιρεία, την οποία διευθύνει σήμερα ως γενικός διευθυντής. Από το 2007 έχει εκλεγεί μέλος του Συμβουλίου της ΠΕΜΕΤΕ, της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών - Τυποποιητών και Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών και από το 2022 είναι Πρόεδρος της οργάνωσης. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά και έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ελιάς.
ΒΑΝΑ ΖΟΥΚΑ
ΒΑΝΑ ΖΟΥΚΑΔιευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών
Η Βάνα Ζούκα, γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού το 1968. Αφού ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της, σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1991. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου και άρχισε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση. Η εμπειρία της ως δικηγόρος έχει συμβάλει στις υπηρεσίες της ως νομική σύμβουλος της επιχείρησης, ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνη των τμημάτων Οικονομικών και Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά και ασχολείται με την ελαιοκομία για περισσότερες από 2 δεκαετίες.
 
 
mobile